Calendario

Febrero. 2018
LunMarMierJueVierSabDom
 << < > >>
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     

Anuncio

¿Quién está en línea?

Miembro: 0
Visitante: 1

rss Sindicación

Agos182016

22:34:03

Voordelig je hypotheekrente uitwerken om je maandlasten te verminderen

hypotheekkrediet
Een hypotheeklening is hooguit 104% van de verkoopwaarde (ook wel vrije verkoopwaarde genoemd), mogelijkerwijs verhoogd met de overdrachtsbelasting van 6%. Dientengevolge kan er dus hoogstens 110% worden bijgeleend bij bestaande bouw. Bij nieuwbouw is er geen overdrachtsbelasting dus dan komen we uit op 104%.

Bij een verbouwing moet de marktwaarde (vrije verkoopwaarde) na verbouwing worden vastgesteld en dan geldt ook de 104% welke eventueel weer te vermeerderen is met de overdrachtsbelasting.

De hypotheeklening is iedere keer afhankelijk van het loon. De mogelijkheden die banken tot nu toe hadden om af te wijken van de inkomensnorm worden beperkt.

De hoogte van interest blijft van waarde om de maximale lening te ramen. Hoe groter de rente is hoe minder er geleend kan worden. Bij een rentevastperiode van minder dan 10 jaar wordt er gerekend met de vastgestelde toetsrente, welke voor het tweede kwartaal 2011 op 5,8% staat. Kiest u ervoor om de hypotheek 10 jaar of langer vast te zetten dan wordt er met de werkelijke rente getoetst welke u gaat voldoen. De gekozen rentevastperiode heeft dus effect op de hoogst mogelijke hypotheek. Bovendien wordt er in de berekening van wat je maximaal mag lenen uitgegaan dat je alles aflost, ook als je kiest voor een deel aflossingsvrij.

De maximale aflossingsvrije hypotheek mag maximaal de helft van de prijs van de woning zijn. De rest moet gaandeweg of na 30 jaar eensklaps worden afgelost. Wordt er gekozen voor een aflossing eensklaps na 30 jaar, http://angelgteq924blog.blogolize.com/Voordelig-je-hypotheekrente-uitwerken-om-je-maandlasten-te-verminderen-1494224 met bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek of kapitaalverzekering, dan dient dit te worden verpand aan de bank. Let er hierbij wel op hoelang u nog renteaftrek heeft of wanneer u met pensioen gaat, het kan verstandig zijn om de termijn van 30 jaar te verkorten.

Bij iedere nieuwe hypotheek, bij gelijke of bij een verschillende bank, wordt voor de hoogte van de verplichte aflossing en opbouw van vermogen rekening gehouden met de eerdere hypotheek.

De fiscale aftrek van hypotheekrente blijft voorlopig onveranderd. De rente voor leningen die gebruikt zijn voor de eigen woning blijven gewoon aftrekbaar. De overwaarde van uw oude huis (eigenwoningreserve) moet je dan wel te gebruiken voor uw nieuwe woning.

Admin · 1419 vistas · Escribir un comentario

Vínculo permanente hacia el artículo completo

http://mylesiyoe592blog.hazblog.com/Primer-blog-b1/Voordelig-je-hypotheekrente-uitwerken-om-je-maandlasten-te-verminderen-b1-p20.htm

Comentarios

Este artículo no tiene Comentario por el momento .....


Escribir un comentario

Estatuto de los nuevos comentarios: Publicado

Se mostrará tu URL


Por favor introduce el código contenido en las imágenes.


Texto del comentario

Opciones
   (Salvar el nombre, el mail y la URL en los cookies)