Calendario

Mayo 2018
LunMarMierJueVierSabDom
 << < > >>
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Anuncio

¿Quién está en línea?

Miembro: 0
Visitante: 1

rss Sindicación

Jun182016

13:07:12

Zotte zomerse optreden als je van schateren houd!

Robbert, een rijke jongeman van adeldom doet zichzelf voor als chauffeur wanneer hij bij toevalligheid een discussie hoort tussen de lekkere, wilde en rebelse Kit en haar welopgevoede vrienden. Haar vrienden verzekeren dat ze iemand van stand altijd zouden identificeren en zich dan ook nimmer in zouden laten met iemand beneden hun stand.

https://youtu.be/XEtqhJIFJ4A

Robbert gaat het spelletje spelen en vraagt een van zijn schoolvrienden die geheel niet van adel is zich voor te doen als de jonkheer. Wanneer Kit en de chauffeur overeenkomen dat Robbert haar zal leren rijden en zij hem Engels zal leren spreken ontstaat een game van genegenheid, jaloezie en bedriegerij in een warme landerige buurt.

De zomer van 1923.

Kit is op vakantie bij haar oom en tante en Lenie haar nichtje. Haar oom heeft een schitterend landgoed op de Veluwe. Lenie heeft haar maatje Mia uitgenodigd terwijl Kit haar vriendin Dot heeft meegenomen. Als de vier tieners gaan picknicken is Lenie degene die de auto bestuurt.

Kit wil ook heel graag van haar oom leren autorijden tijdens haar vakanantie, echter haar oom voelt daar niks voor. Kit is nogal wild en uitbundig; niet zo alert als zijn dochter Lenie. Ella Heuveling, een jongedame uit de buurt, gaat ook mee picknicken. Zij had gehoord dat het landhuis Sonnewende is verhuurd aan jonkheer Robbert Johannes Padt van Heijendaal en vier van zijn mede studenten..

Ella blijkt zeer onder de indruk te zijn van zijn oud adellijke origine. Tijdens de picknick beweert zij dat afstamming en standing zich nimmer verloochenen. Enkel al aan de handen kan zij iemands afstamming identificeren.

Mia en Lenie zien nogal op tegen de wat oudere Ella en zijn het dan ook volkomen met haar eens. Volgens Kit en Dot is dit allemaal grote kletskoek. Echter Kit is in een baldadige bui en kakelt lustig mee om de schare nog een beetje op te stoken. Dat brengt Ella tot de plechtige uitspraak dat ze nooit zou kunnen omgaan met iemand beneden haar stand.

Waarna Kit jubelt “Ik zeker niet”, met een vette knipoog naar Dot. Op dat ogenblik komt er een jongeman in een kaki motorpak met een pilotenbril achter een struik vandaan en vraagt naar een autobedrijf in de nabijheid. Vieze handen en een nog viezere snotlap. De jongeling stelt zich voor als de chauffeur van Jonkheer Padt van Heijendaal.

Bij het vertrekken roept Ella dat zij allang zag dat hij geen gentleman was, waarna Kit vinnig terugketst dat zij het juist een erg mooie jongeman vond met een sympathiek gezicht en aardige ogen .

De meiden weten echter niet dat de bestuurder eigenlijk Jonkheer Padt van Heijendaal zelf is. Hij kreeg pech met zijn wagen en heeft het hele gesprek van de tieners over komaf kunnen horen. Dat was voor hem een motivatie deze schapen een lesje te leren.

Weer terug op Sonnewende vertelt hij het gehele verhaal aan zijn vrienden. Een van hen moet zich nu voordoen als de jonkheer. Het wordt Gerrrit Jan Loots; de onaantrekkelijke gabber met veel langdradige en aanstellerige vertellingen.

Als de wichten tenslotte officieel kennismaken met de heren van Sonnewende, denken zij dat Gerrit Jan de jonkheer is en Robbert zijn wagenbestuurder. Mia, Lenie en Ella gaan volledig op in de houterige Gerrit Jan, die nog nooit zoveel attentie van het vrouwelijk soort heeft gehad. Met name Ella slooft zich geweldig voor hem uit. Alleen Kit en Dot zien niet zoveel in de charmes van https://staateenpilotenbrilmij.wordpress.com/pilotenbril-gele-glazen/ de Jonkheer.

Kit ziet haar kans schoon om toch nog autorijlessen te nemen deze zomer. Zij vraagt de jonkheer of hij het haar niet kan bijbrengen. Gerrit Jan moet erkennen dat hij geheel niet kan rijden, hij heeft namelijk een chauffeur. Nou, dan kan die het mij evengoed leren, concludeert Kit.

Terwijl Ella het hart van de jonkheer probeert te winnen, krijgt Kit rijles van de bestuurder met het leuke gezicht en de aardige ogen. Ze zetten beide hun nieuwe pilotenbril op en Kit en de bestuurder beginnen elkaar aardig te vinden gedurende hun ritjes door de Veluwe. Robbert is voornamelijk erg tevreden met het feit dat hij eindelijk een jongedame leert kennen zonder dat zij van zijn afkomst op de hoogte is.

Hoe langer hij met het bedrog doorgaat hoe vervelender de resultaten zullen zijn maar Gerrit Jan begint zich niettemin met de dag vertrouwder te voelen in zijn splinternieuwe rol en wil er zo lang als kan van genieten.

pilotenbril komedie

Admin · 30 vistas · Escribir un comentario

Vínculo permanente hacia el artículo completo

http://mylesiyoe592blog.hazblog.com/Primer-blog-b1/Zotte-zomerse-optreden-als-je-van-schateren-houd-b1-p15.htm

Comentarios

Este artículo no tiene Comentario por el momento .....


Escribir un comentario

Estatuto de los nuevos comentarios: Publicado

Se mostrará tu URL


Por favor introduce el código contenido en las imágenes.


Texto del comentario

Opciones
   (Salvar el nombre, el mail y la URL en los cookies)